Julkisten hankintojen ajankohtaisfoorumi 2019

Julkisten hankintojen ajankohtaisfoorumi 20.11.2019

PTCS:n vuosittainen päätapahtuma, Julkisten hankintojen ajankohtaisfoorumi, kerää jälleen yhteen kaikki julkisten hankintojen ammattilaiset, päättäjät ja yritysmaailman edustajat kuulemaan asiantuntijapuheenvuoroja ja verkostoitumaan. Nyt jo 11. kertaa järjestettävä tilaisuutemme pidetään keskiviikkona 20.11.2019 Clarion Hotel Helsingissä.

Vuoden 2019 Julkisten hankintojen ajankohtaisfoorumin teemoja ovat

  • Datan hyödyntäminen julkisissa hankinnoissa – Tietoa, tilastoja, tutkimusta ja dataa käytetään jo julkisten hankintojen johtamisessa, kilpailutuksissa ja käytännön ratkaisujen apukätenä. Miten käytännössä ja mitä hyötyä näistä välineistä voi olla jokaiselle ostajalle tai myyjälle? Estradilla myös hankintabottimme Hank.
  • Hankinnat ja markkinoiden toimivuus – Hallitusohjelmat perinteisesti määrittelevät, että hankinnoilla saavutetaan tietty säästöpotentiaali joko hallituskaudella tai pitkällä tähtäimellä. ICT-järjestelmien kehittämisellä on usein keskeinen rooli. Hankinnoissa taas toisaalta on usein tavoitteena saavuttaa myös lyhyellä tähtäimellä säästöjä, joka näkyy siinä, että halvinta hintaa käytetään Suomessa valintaperusteena yli 50 %:ssa julkisia hankintoja. Miten osin ristiriitaiset tavoitteet pystytään toteuttamaan käytännössä? Mistä muodostuu todellinen säästö yhteiskunnalle, veronmaksajalle, virastolle tai kunnalle, ja miten säästöjen aikaansaaminen voidaan käytännössä osoittaa?
  • Sopimusten seuranta ja valvonta – Viime aikoina on ollut paljon esillä sopimusten seurantaan ja valvontaan liittyvät puutteet, jotka ovat aiheuttaneet merkittäviä ongelmia sopimuskaudella. Miten sopimuskauden ongelmat voitaisiin ratkaista? Parempia tuloksia saavutetaan muun muassa sopimuksen suunnitelmallisella käyttöönotolla ja kannustavilla sopimusmalleilla. Riidoiltakaan ei kuitenkaan täysin vältytä. Tule kuulemaan mitkä ovat yleisimmät asiat julkisissa hankinnoissa, jotka johtavat käräjille.
  • Vuoden kiinnostavimpien oikeustapausten ruodinta – Vuodesta toiseen yksi odotetuimmista ohjelmanumeroista on julkisten hankintojen keskeisimpien oikeustapausten ruodinta monissa liemiessä keitettyjen lakimiesten toimesta ja analyysit tapausten oikeusohjeista ja merkityksestä hankintalainsäädännön soveltamiseen jatkossa.

Lavalla nähdään PTCS:n asiantuntijoiden lisäksi tuttuun tapaan myös muita hankinta-alan vaikuttajia. Päivän juontaa uutisankkuri Keijo Leppänen. Tiivis ja asiapitoinen päivä päätetään improvisaatioteatteri Stella Polariksen kanssa. Iltaa jatkamme verkostoitumalla rennosti lasillisen äärellä cocktail-tilaisuudessa.

Oletko sinäkin hulluna hankintoihin?

Tätä tapahtumaa ei kenenkään hankinta-alan ammattilaisen kannata jättää väliin. Niin ensikertalaiset kuin jokavuotiset ”kantikset” ovat yhtä lailla lämpimästi tervetulleita mukaan tilaisuuteemme, jonka tunnelma on ainutlaatuinen. Tulet varmasti viihtymään hankintakentän ykköstapahtumassa, jossa saat työhösi uusia ideoita ja pääset verkostoitumaan eri puolelta Suomea saapuvien ammattilaisten kesken.