Julkisten hankintojen ajankohtaisfoorumi 2022

Julkisten hankintojen ajankohtaisfoorumi 10.11.2022 –  hankinta-alan ykköstapahtumaan on taas täällä!

Infoa tilaisuuteen osallistuville!
Mistä saan osallistumislinkin etätilaisuuteen?  Etäosallistujille on lähetetty osallistumislinkki 8.11. klo 14:30 ja uusintalähetys on vielä torstaiaamuna. Viestin otsikko on ”Osallistumislinkki Julkisten hankintojen ajankohtaisfoorumiin 10.11.2022”.
Myös live-tilaisuuteen ilmoittautuneet ovat saaneet sähköpostitse etälinkin tilaisuuteen. Tämä viesti on tullut 9.11. klo 14 otsikolla ”Tervetuloa Julkisten hankintojen ajankohtaisfoorumiin 10.11.2022”.
Tekninen tuki tapahtumapäivänä: joni.karvinen@prospectum.fi
**

PTCS:n vuosittainen päätapahtuma kerää jälleen 10.11.2022 Clarion Hotel Helsinkiin kaikki julkisten hankintojen parissa toimivat asiantuntijat, vaikuttajat ja päättäjät. Ilmoittaudu mukaan!

Oikeustapauspaneeli. Hävittäjähankinnat. Huoltovarmuus ja kotimainen tuotanto. Sopimusmuutokset. Työkaverin puolesta kyselen. Julkisten hankintojen guru. Huippupuhujat. Hankintapioneerit. Krisse Salminen. Keke.

Julkisten hankintojen ajankohtaisfoorumissa 2022 tarkastellaan hankintakentän kiinnostavimpia käänteitä. Perinteiseen tapaan kivenkova raatimme ruotii vuoden kiinnostavimpia oikeustapauksia. Tiivis seminaaripäivä tarjoaa myös paljon muuta – tutustu tarkemmin alla esiteltävään ohjelmaamme! Päivää luotsaamaan saapuu jälleen tuttu juontajamme Keijo Leppänen.

Tänä vuonna sinulla on mahdollisuus saapua paikanpäälle Clarioniin tapaamaan muita hankinta-alan ammattilaisia, kuulemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja ja nauttimaan ainutlaatuisesta tunnelmasta. Voit myös vaihtoehtoisesti seurata tilaisuutta laadukkaana live-striimauksena. Me PTCS:llä odotamme jo innolla tapahtumaa ja mahdollisimman monia kohtaamisia! Ilmoittaudu heti mukaan!

Julkisten hankintojen ajankohtaisfoorumi kerää yhteen kaikki hankinta-alan ammattilaiset

”Ainutlaatuinen tunnelma”
”Huippuohjelma jälleen kerran”
”Erinomainen kattaus mielenkiintoisia puheenvuoroja”
”Tänne on pakko päästä joka vuosi”
”Erinomaiset järjestelyt myös etäosallistujalle”
”Keke oli mahtava”

Näin osallistujat ovat kuvanneet tilaisuutta, ja innolla rakennamme tätä meille rakasta vuoden kohokohtaa tälläkin kertaa. Nyt jo 14. kertaa järjestettävää hankintakentän ykköstapahtumaa ei tosiaan kannatta jättää väliin! Kuulet Suomen johtavia julkisten hankintojen asiantuntijoita, saat työhösi uusia näkökulmia ja tuoreita ideoita. Live-tilaisuudessa pääset tämän lisäksi verkostoitumaan eri puolelta Suomea saapuvien ammattilaisten kesken.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Esiintyjät

Ohjelma

8.30–9.15 Ilmoittautuminen ja aamukahvit Clarionissa

9.15–9.25 Tilaisuuden avaus
toimittaja Keijo Leppänen ja toimitusjohtaja Saila Eskola, PTCS

9.25–10.30 Aluetalouden ja huoltovarmuuden huomioiminen hankinnoissa

Vuoden kaikista kuumin hankintacase: Puolustusvoimien hävittäjähankinnat

Puolustusvoimat on päättänyt hankkia 64 kappaletta yhdysvaltalaisen Lockheed Martinin F-35-hävittäjiä.  8,38 miljardin euron tarjous oli viidestä kilpailevasta tarjouksesta edullisin. Hävittäjät ovat epäilemättä kokonaistaloudellisesti edullisimmat. Mutta miten hankintaprosessi sujui? Miten pitkään se kesti, millainen hankintaorganisaatio oli? Entä hankinnan kustannukset? Mikä meni hienosti, mitä opittiin ja mikä oli suurin yllätys? Kuulemme varmasti hetken ajankohtaisimpaan hankintaan liittyviä sisäpiirin tietoja, siltä osin tietenkin, kun kyseessä ei ole salainen tieto.

kaupallinen johtaja Lars-Christian Schauman, Puolustusvoimien logistiikkalaitos

Kotimainen tuotanto julkisissa hankinnoissa – onko sitä vai ajaako hankintadirektiivi kaikki sopimukset pois Suomesta?

Julkisten hankintojen tarjouskilpailuihin saadaan edelleen varsin vähän tarjouksia muualta kuin kotimaasta, mutta vaikka tarjouksia saadaan kotimaasta, tuotanto tapahtuu monesti muualla kuin Suomessa. Siksi lähiaikojen kriisien johdosta meidän tulee varmistaa entistä paremmin, että saatavuutta on myös kotimaassa. Hankinnoissa on otettava enemmän huomioon huoltovarmuutta edistäviä kriteereitä – sopimusehtoja, vähimmäisvaatimuksia ja vertailuperusteita. Myös putu-hankintoja ja suorahankintoja voidaan tehdä huoltovarmuustarpeisiin. Mutta miten? Tästä kuulemme esimerkkejä Jussilta. Lisäksi Tapio ottaa kantaa siihen, onko hankintalaki todella riittävän notkea ja taipuuko se riittävästi ennen kriisiä ja kriisin hetkellä?

asiantuntija, varatuomari, osakas Tapio Lahtinen, PTCS
asiantuntija, VTM Jussi Pyykkönen, PTCS

10.30–10.50 Tauko

10.50–12.00 Hankintoihin liittyvät lakimuutokset ja kuulumisia hankintakentältä

Hankintalain korjaussarja, osa II 

Joko se taas muuttuu? Mistä muutoksissa on tällä kertaa kyse? Turhaa teknistä pilkunviilausta vai jotain muuta? Pilvi tiivistää meille hankintalain tuoreimman korjaussarjan muutokset.

perustajaosakas, hallituksen puheenjohtaja, OTK Pilvi Takala, PTCS

ICT-hankintojen haasteet – pitääkö aina ajaa päin seinää? 

Vuonna 2021 valtio teki julkisia ICT-hankintoja yli miljardilla eurolla. Kyseessä on meidän kaikkien käyttämät digitaaliset palvelut, kuten OmaVero, Suomi.fi-tunnistautuminen, Wilma ja potilastietojärjestelmä Apotti. Aika moni hanke on päätynyt mediaan ikävässä valossa. Pitääkö ICT-hankinnoissa aina tosiaan ajaa päin seinää? Mitä ratkaisuja meillä on ICT-hankintojen haasteisiin?

asiantuntija, FM Outi Tarvainen, PTCS

Paneelikeskustelu:  Sidosyksikköhankinnat – IN vai OUT?

Kuumaakin kuumempi tunteita ja ajatuksia herättävä aihe on Keken ja Sailan johdolla paneelin ruodittavana.

hankintajohtaja, TkT Antti Laakso, Aalto-yliopisto
kunnanjohtaja Marjukka Manninen, Iin kunta
toimitusjohtaja, lääkintöneuvos Ari Miettinen, Fimlab Laboratoriot Oy
kilpailuasiantuntija, varatuomari, senior adviser Annaliisa Oksanen, Elinkeinoelämän keskusliitto EK

12.00–13.00 Tauko – lounas Clarionissa

13.00–13.35 Valokeilassa sopimusmuutokset

Kuulimme, että olet onnistunut kilpailuttamaan sellaisen sopimuksen, jota ei ole tarvinnut lainkaan muuttaa sopimuskaudella? Really? Sopimusten muuttaminen on lentänyt hankintojen valvonnan tutkan ulkopuolella monta vuotta. Sääntely- ja valvontatoimissa on keskitytty hankintamenettelyyn, ja vasta viime vuosina sopimusmuutokset ovat päässeet valokeilaan. Käsittelimme aihepiiriä jo viime vuonna, mutta tänä vuonna meillä on vielä enemmän kerrottavaa ja varsinkin: konkreettisia johtopäätöksiä. Merja kertoo loppupäätelmiä suomalaisesta selvityksestä ja Kirsi avaa direktiivin saloja muiden EU-maiden käytännön kautta. Mitä opittavaa meillä on muiden maiden sopimuskäytännöistä ja voidaanko näitä oppeja soveltaa Suomessa?

professori Kirsi-Maria Halonen, Lapin yliopisto, Oikeustieteellinen tiedekunta
asiantuntija, varatuomari Merja Kortesuo, PTCS

13.35–14.15 Työkaverin puolesta kyselen

Viime vuoden Julkisten hankintojen ajankohtaisfoorumissa esitettiin toive, että käsittelisimme seuraavassa Ajankohtaisfoorumissa hankinta-asiantuntijan arjessa vastaan tulevia käytännönläheisiä ja vaikeita kysymyksiä. Päätimme toteuttaa tämän toiveen ja käynnistimme vuoden alussa “Työkaverin puolesta kyselen” -formaatin. Kerran kuussa olemme esittäneet jonkin kiperän kysymyksen yleisön pohdittavaksi. Nyt ruoditaan vuoden aikana esitettyjä kysymyksiä vastauksineen, ja muutama bonuspähkinä, jotka Jesse on säästänyt meille Ajankohtaisfoorumiin. Lisäksi palkitsemme eniten hyviä vastauksia antaneen osallistujan “Julkisten hankintojen guru” -tittelillä.

asiantuntija, HTM Jesse Hakkarainen, PTCS

14.1514.40 Tauko – iltapäiväkahvi Clarionissa

14.4015.50 Vuoden kiinnostavimmat oikeustapaukset

Pauliina, Anna ja Mika tarjoavat napakkaa argumentointia vuoden kiinnostavimmista oikeustapauksista.

asiantuntija, varatuomari Pauliina Karinkanta, PTCS
asianajaja Anna Kuusniemi-Laine, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy
partner Mika Pohjonen, Frontia Oy

15.50–16.05 Tauko 

16.05–16.35 Lavalla Krisse Salminen

Koomikko Krisse Salmisen stand up -show vie meidät hankintojen ääreltä kevyempiin tunnelmiin ennen siirtymistä cocktail-tilaisuuteen.  Show striimataan, mutta sitä ei tallenneta.

16.35–16.45 Yhteenveto

Keke ja Saila vetävät päivän annin yhteen ja kiittävät kaikkia osallistujia.

16.45–18.30 Cocktail-tilaisuus Clarionissa

 

Tapahtumapaikka

Clarion Hotel Helsinki
Tyynenmerenkatu 2
00220  HELSINKI

Suosittelemme saapumista julkisilla liikennevälineillä, raitiovaunupysäkki ”Huutokonttori” sijaitsee aivan hotellin edessä. Raitiovaunut 7 ja 9 tuovat sinut kätevästi hotellille Rautatieasemalta.

Käytössäsi on maanalainen pysäköintihalli Rokkiparkki noin 450 metrin kävelymatkan päässä hotellilta, osoitteessa Välimerenkatu 12.  Pysäköintiä varten tarvitset EasyPark -sovelluksen. Pysäköinti maksetaan myös tämän sovelluksen kautta. Lue EasyParkista lisää täältä.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksut

Ilmoittautumaan pääset tällä sivulla ”Ilmoittaudu tapahtumaan tästä” -linkistä (punainen palkki sivun ylä- ja alareunassa). Ilmoittautumisen yhteydessä tarvitset laskutustiedot.

Osallistumismaksut:

  • Live-tilaisuus Clarionissa 499€ + alv – ilmoittautuminen päättynyt
  • Etäosallistuminen verkossa henkilökohtaisella linkillä  399€ + alv – ilmoittautuminen päättynyt

Ilmoittautumisen (Live-tilaisuus tai etäosallistuminen) voi perua kuluitta 26.10.2022 mennessä. Tämän jälkeen veloitamme koko osallistumismaksun. Nimenmuutokset voi tehdä tämän jälkeenkin kuluitta, kun ilmoitat niistä kurssit@ptcs.fi. Laskut tilaisuudesta lähetetään 11/2022.

Voit missä tahansa vaiheessa vaihtaa live-ilmoittautumisen etäosallistumiseksi. Kun ilmoitat vaihdon 26.10.2022 mennessä, muutos huomioidaan osallistumismaksussa.

Jos syksyllä asetetaan rajoituksia tilaisuuksien järjestämiseen, huomioimme nämä asianmukaisesti järjestelyissä. Voimme siirtää tilaisuuden kokonaan etäyhteyksien päähän.

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysymyksiä tapahtumaan liittyen, ota yhteyttä:

PTCServices Oy
kurssit@ptcs.fi
Puh. 050 541 8615

Lämpimästi tervetuloa!

PTCS:n hankintapioneerit

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Varmistaaksesi, että näet viimeisimmän version tästä sivusta, päivitä selaimen näkymä.