Esittelyssä Jari Nieminen

”Hei!
Olen Jari Nieminen ja aloitin helmikuun alussa PTCS:llä asiantuntijana. Kaksi ensimmäistä päivää vietin toimistolla Helsingissä perehtyen uuteen työpaikkaan, mutta jatkossa työskentelen pääsääntöisesti – ajalle niin tyypillisesti – kotoani käsin Vaasasta.”

Miten olet päässyt sisään uuteen työyhteisöön?

”Kahtena ensimmäisenä päivänä tapasin toimistolla muutamia kollegoita, mutta tutustuminen muuhun työyhteisöön tulee tapahtumaan etäyhteyksien välityksellä. Onneksi PTCS:llä on yhteydenpitoon ja kysymiseen rohkaiseva työkulttuuri, jolloin kollegaa voi vaivata pienissä ja suurissa ongelmissa matalalla kynnyksellä. Myös perehdytykseen on panostettu, sillä käytössä on mentori-aktori-malli, missä kokeneempi asiantuntija mentoroi uutta työntekijää työsuhteen alussa. Tämä, jos mikä, auttaa pääsemään vauhtiin uudessa työssä ja sisään uuteen työyhteisöön, vaikka aika asettaisikin haasteita kollegoiden näkemiseen kasvotusten.”

Kerro vähän itsestäsi

”Olen koulutukseltani hallintotieteiden maisteri, mutta ensimmäiseltä koulutukselta merimies. Harrastuksiini kuuluu ulkona liikkumisen ja musisoinnin ohella kulttuuririennot monessa muodossa. Pidän vaihtelevista ja haastavista asiantuntijatehtävistä, mutta myös työskentelystä ihmisten parissa. Ongelmien ratkaisu ja itseni haastaminen ovat minulle erityisen mieluisia. Tykkään seurata aktiivisesti yhteiskuntamme ajankohtaisia asioita.”

Mitä olet tehnyt ennen meille siirtymistäsi?

”Ennen yliopisto-opintoja työskentelin laivoilla noin 5 vuotta erilaisissa tehtävissä. Ajoittain olen tehnyt myös muusikkokeikkoja. Nykyistä koulutusta vastaavissa työtehtävissä olen ollut sekä valtion alue- että liikennehallinnossa. PTCS:lle siirryin Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta, missä vastasin mm. saariston yhteysalusliikennepalveluiden hankinnasta ja niihin liittyvästä sopimushallinnasta. Julkisten hankintojen kokemus on kertynyt valtion liikenne- ja infrastruktuurisektorin alalta. ”

Mitkä tulevat olemaan keskeisimmät tehtäväsi meillä?

”Tulen työskentelemään asiakkaiden kilpailutusten läpivientiin liittyvien toimeksiantojen parissa. Lisäksi on mahdollista, että jossain vaiheessa olen mukana kouluttamassa PTCS:n kursseilla.”

Jarin yhteystiedot


Tags: RekryUusi työtekijä

Arkisto: Esittelyssä Jari Nieminen