Hankintabotti Hank

Hankintabotti Hank – algoritmit hankintojen apuna

Voisiko ohjelmistorobotille siirtää hankintaprosessin rutiineja, kuten laskentatehtäviä? Tai voisiko botti auttaa hankintoihin liittyvien yleisimpien kysymysten ratkaisemisessa.

Me PTCS:llä olemme miettineet tätä paljonkin. Pohdintojen päätteeksi totesimme, että meidän täyttyy uskaltaa rikkoa rajoja ja luoda jotain täysin uutta. Näin syntyi uusin aluevaltauksemme hankintabotti nimeltä Hank. Hank voi säästää arvokasta aikaasi ja pienentää rutiinitehtävien hoitamisesta aiheutuvia kustannuksia.

Mitä hankintabotti tekee?

Hank ottaa vasta ensiaskeleitaan, mutta osaa jo tulkita hankintalakia ja simuloida tarjouskilpailun tuloksia. Hank osaa neuvoa, jos sopimusmuutosten tekeminen mietityttää tai auttaa, kun mietit, pitäisikö hankintasi kilpailuttaa vai ei.

Hank voi esimerkiksi auttaa määrittämään, mikä olisi fiksuin laadun painoarvo. Se voi myös arvioida puolestasi laatupisteen arvon tai mitä vertailukaavaa kilpailutuksessa olisi viisasta käyttää. Sekä kokemuksen karttuessa paljon muuta.

Lue myös Hankista kirjoitettu blogimme Algoritmit hankintojen apuna – hankintabotti Hank on syntynyt! 

Esimerkkejä hankintabotin hyödyntämistavoista

Vertailukone

  • Tarjousten simulointi, hinta- ja laatupisteiden laskenta, suosittelumalli

Neuvontabotti

  • Päätöspuut yksinkertaisiin käyttötapauksiin, kuten kynnysarvoihin, suorahankintoihin ja kysymykseen kilpailuttaako vai ei
  • Päätöspuut monimutkaisiinkin juridisiin kysymyksiin, kuten sopimusmuutokset ja valtiontuet

Hankintaohjeiden antaja

  • Asiantuntijamme auttavat asiakasta laatimaan hankintaohjeet hankintabottiin tai tekemään hankintayksikön omista valmiista hankintaohjeista ns. päätöksentekopuita.
  • Hankintabotti omaksuu organisaation hankintaohjeen sisällön sovituilta osin ja pystyy vastaamaan nopeasti hankintayksikön henkilöstön hankintoja koskeviin kysymyksiin

Tutustu Hankista tehtyyn esittelyyn (ppt).

Tilauskoulutukset

  • Hankintabotti osallistuu koulutuksissa läpikäytävien hintaan ja laatuun liittyvien kriteerien määrittämiseen.
  • Botti neuvoo vertailuperusteiden soveltamisessa ja opastaa fiksujen hankintojen tekemisessä

Hankintabotti Hank osaa auttaa muun muassa olennaisia sopimusmuutoksia koskevien pähkäilyjen kanssa. Asiantuntijamme Juho Lehtoviita kertoi Hankin osaamisesta ja hyödyntämismahdollisuuksista vuoden 2019 Kuntamarkkinoilla tietoiskupuheenvuorossaan Hankintabotti Hank apuna sopimusmuutosten arvioinnissa.

Jos haluat keskustella kanssamme, miten voisit hyödyntää Hankin osaamista, ota yhteyttä toimitusjohtaja Saila Eskolaan, saila.eskola@ptcs.fi tai puhelimitse 050 359 7614