Outi Tarvainen

senior asiantuntija, FM, (tietojenkäsittelytiede)
outi.tarvainen@ptcs.fi
+358 50 364 6879

Erityisosaaminen:
ICT-hankinnat, Cloudia-kilpailutusjärjestelmä, digitaaliset palvelut

”Moi,

olen oululaistunut eteläpohjalainen tietojenkäsittelytieteilijä ja työskennellyt käytännössä koko työurani ajan ICT-ratkaisujen ja -hankintojen parissa. Ennen PTCS:lle siirtymistä minulle on kertynyt työkokemusta jo 15 vuoden verran eri julkishallinnon organisaatioista ja toimialoilta sote-palveluista metsänhoitoon.  10 vuotta tein päätoimisesti digitaalisten palveluiden kehittämiseen ja hallintaan, tietohallinnon kehittämiseen sekä ICT-hankintoihin liittyviä tehtäviä moninaisissa rooleissa. Viimeiset 5 vuotta olen ollut täysipäiväisesti hankintojen asiantuntija. Ymmärrän tilaajan ICT-palveluihin ja niiden kilpailuttamiseen ja sekä liiketoiminnan digitalisointiin liittyviä kysymyksiä erinomaisen hyvin.

Olen pitänyt toistasataa koulutusta ICT-palvelujen kehittämisestä, digitaalisten ratkaisujen käytöstä, hankinnoista ja ketterästä kehittämisestä niin työntekijöille kuin kuntalaisille. Kouluttaminen onkin minulle todella mieluista! Olen myös käytettävyysasioiden erityisosaaja. Tuonkin käytettävyyden ja saavutettavuuden merkityksen esiin jokaisessa palveluhankinnassa, joihin liittyy luonnollisia henkilöitä loppukäyttäjinä, koska heillehän me yleensä palveluita hankimme ja toteutamme!

Erityisosaamisalueitani ovat ICT-palveluhankinnat, ketterä kehittäminen, käytettävyyden huomiointi hankinnoissa ja sopimuksissa, neuvottelumenettelyn käyttö sekä hankintojen ja sopimusten pyörittely Cloudia-järjestelmillä.

Vapaa-aikani kuluu perheen, koirien ja hevosten kanssa touhutessa sekä monipuolisen kuntoilun merkeissä.”


Arkisto: Outi Tarvainen