Julkisten hankintojen ajankohtaisfoorumi 2020

Lämmin kiitos kaikille 5.11.2020 Julkisten hankintojen ajankohtaisfoorumiin osallistuneille! Viestiseinän kysymykset ja keskustelut otetaan talteen (nimettöminä) ja palaamme kysymyksiin tulevissa blogeissamme. 

Seuraava Julkisten hankintojen ajankohtaisfoorumi järjestetään torstaina 11.11.2021.

Nähdään taas pian!

Hankintapioneerit eli PTCS:n tiimi

Julkisten hankintojen ajankohtaisfoorumi 5.11.2020

Se on taas täällä – Julkisten hankintojen ajankohtaisfoorumi!

PTCS:n vuosittainen päätapahtuma kerää jälleen yhteen julkisten hankintojen ammattilaiset, päättäjät ja yritysmaailman edustajat. Tämä erityinen vuosi vaatii kuitenkin erityiset järjestelyt, ja tästä syystä me olemme varanneet live-tilaisuuteen paikkoja hyvin rajoitetusti. 

Tapahtuma toteutetaan myös laadukkaana striimauksena, eli tilaisuuteen pääsee osallistumaan etäyhteydellä verkossa. Etänä kuulet ja näet tilaisuuden esiintyjät ja esitykset ja voit kysyä sekä kommentoida viestein. Tapahtumassamme jo aiemmilta vuosilta tuttu viestiseinä kerää yhteen kaikkien kysymykset ja kommentit. Tapahtuma on vuorovaikutteinen riippumatta siitä osallistutko paikan päällä vai etänä!

Kaikki mahtuvat mukaan!

Vuoden 2020 Julkisten hankintojen ajankohtaisfoorumissa katsastetaan parhaiden asiantuntijoiden toimesta hankintojen tulevaisuuteen, käsitellään käytännönläheisesti ajankohtaisia hankintaongelmia, ruoditaan hankintastrategiaa, tuoreita hankintalakimuutoksia ja tietysti myös vuoden kiinnostavimmat oikeustapaukset. Luvassa lisäksi paljon muuta kiinnostavaa!

Näe livenä tai verkossa tuttu juontajamme Keijo Leppänen, futuristi Perttu Pölönen ja PTCS:n hankintapioneerien lisäksi myös hankintakentän muita vaikuttajia.

Oletko sinäkin hulluna hankintoihin?

Tätä tapahtumaa ei kenenkään hankinta-alan ammattilaisen kannata jättää väliin. Niin ensikertalaiset kuin jokavuotiset ”kantikset” ovat yhtä lailla lämpimästi tervetulleita mukaan tilaisuuteemme. Nyt jo 12. kertaa järjestettävässä hankintakentän ykköstapahtumassa saat työhösi uutta perspektiiviä ja tuoreita ideoita. Live-tilaisuudessa pääset tämän lisäksi verkostoitumaan eri puolelta Suomea saapuvien ammattilaisten kesken.

 

Esiintyjät

Ohjelma

 

08.30-09.15 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

09.15-09.55 Tilaisuuden avaus

tilaisuuden juontaja, toimittaja Keijo Leppänen

Korona ja hankinnat – missä mennään?

Miten hankintalaki ja hankintasopimukset ovat taipuneet ennalta arvaamattomiin muutoksiin, joita koronavirus on aiheuttanut tänä vuonna? Force majeure, sopimusmuutokset, onnistuneet ja epäonnistuneet suorahankinnat … Hankintapioneerit Pilvi ja Jenni käsittelevät kiistämättä vuosisadan haastavinta hankintatilannetta, joka on varmasti vaikuttanut kaikkien meidän arkeemme.

hallituksen puheenjohtaja, OTK, osakas Pilvi Takala, PTCServices Oy
asiantuntija, VT Jenni Miettinen, PTCServices Oy

9.55-11.10 Hankintojen uudistuksia -potpuri!

Hankintoihin liittyvät lakiuudistukset

Hankintalakiin on tulossa seuraavia muutoksia: rikosrekisteriotteen tarkastamisessa mahdollistetaan sähköisten menettelyjen käyttäminen. Lisäksi joitain lainkohtia korjataan, esimerkkinä puitejärjestelyn laajuuden ilmoittaminen.  Näitä muutoksia valottaa tiiviinä pakettina Tapio, tutun käytännönläheiseen tyyliinsä.

asiantuntija, VT, osakas Tapio Lahtinen, PTCServices Oy

Hankintastrategiat ja ensipuraisu tulevaisuuden hankintoihin –paneeli

Koko Suomea koskeva julkisten hankintojen strategia on vahvistettu ja tässä paneelissa kuulemme mitä muutoksia voimme odottaa strategiakaudella tapahtuvan. Miten strategia vaikuttaa hankkijan työhön, sopimuksiin tai tarjouksien tekemiseen käytännössä? Onko hankintalainsäädäntöön luvassa vielä muita muutoksia?

toimitusjohtaja, OTK, osakas Saila Eskola, PTCServices Oy
johtava asiantuntija Riikka Hietanen, Työ- ja elinkeinoministeriö
johtava lakimies Katariina Huikko, Suomen Kuntaliitto
Lapin hankinta-asiamies, KEINO muutosagentti Susanna-Sofia Keskinarkaus, Lapin Yrittäjät
finanssineuvos Tarja Sinivuori-Boldt, Valtiovarainministeriö

11.10-11.30 tauko

11.30-12.15 Kilpailun määrä ja siihen vaikuttavat syyt Suomen ja Ruotsin julkisissa hankinnoissa

Miksi kilpailun määrä on vähentynyt ja mitä sille voidaan käytännössä tehdä? Miksi se on ongelma? Asian taustoihin ja juurisyihin sekä ratkaisumalleihin ovat perehtyneet Kirsi-Maria ja Jan ja he valottavat kuulijoille, miten voimme lisätä kilpailua julkisissa hankinnoissa tulevaisuudessa.

dosentti, yliopistonlehtori Kirsi-Maria Halonen Lapin yliopisto
tohtorikoulutettava, KTM Jan Jääskeläinen, Aalto-yliopisto

12.15-13.15 Lounastauko

13.15-13.45  Vaikuttavuus teknologiahankinnoissa

Iiris ja Jukka tuovat lavalle teknologiahankintojen esimerkkejä terveydenhuollosta sekä teknisestä toimesta ja ympäristötoimesta. Ensin tarkastellaan mitä on kustannusvaikuttavuuden ennakkoarviointi, kun puhutaan terveydenhuollon teknologiahankintojen valmistelusta. Seuraavaksi käsitellään case-esimerkki, jossa kiinteistön olosuhdetietojen mittaus hankittiin IoT-ratkaisuna. Mitä tämän innovatiivisen hankinnan valmisteluprosessissa opittiin?

tutkijatohtori Iiris Hörhammer, Aalto-yliopisto
asiantuntija, DI Jukka Keski-Valkama, PTCServices Oy

13.45-14.20 Puitejärjestely vai dynaaminen hankintajärjestelmä?

Dynaamisen hankintajärjestelmän käyttö on lisääntynyt merkittävästi. Jos et ole vielä toteuttanut hankintaa dynaamisella hankintajärjestelmällä, niin nyt on sen aika. Jesse ja Atte kertovat miten DPS toimii, miten se rakennetaan ja miten se eroaa tavallisesta puitejärjestelystä. Käsittelemme Pauliinan johdolla myös tuoreen oikeuskäytännön reunaehdot DPS:n käytölle.

asiantuntija, HTM Atte Alankola, PTCServices Oy
asiantuntija, HTM Jesse Hakkarainen, PTCServices Oy
asiantuntija, VT, osakas Pauliina Karinkanta, PTCServices Oy

14.20-14.50 tauko

14.50-16.00 Vuoden kiinnostavimmat oikeustapaukset

Tämä paneeli ei kaipaa sen kummempia esittelyjä. Tulemme taas kerran kuulemaan raskaan sarjan ammattilaisten napakkaa argumentaatiota vuoden kiinnostavimmista oikeustapauksista.

asiantuntija, VT, osakas Pauliina Karinkanta, PTCServices Oy
partner Anna Kuusniemi-Laine, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy
partner Mika Pohjonen, Frontia Asianajotoimisto Oy

16.00-16.45 Älä anna hyvän kriisin mennä hukkaan

Perttu johtaa meidät pohtimaan maailmaa koronan jälkeen. Pitäkää hatuistanne kiinni!

futuristi, tietokirjailija Perttu Pölönen

16.45-17.00 Päivän yhteenveto

Keke ja Saila vetävät päivän yhteen ja lähettävät kiitokset kaikille mukana olleille!

 

 

Tapahtumapaikka

Clarion Hotel Helsinki
Tyynenmerenkatu 2
00220  HELSINKI

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksut

Ilmoittautumaan pääset tällä sivulla ”Ilmoittaudu tapahtumaan tästä” -linkistä (punainen palkki sivun ylä- ja alareunassa). Ilmoittautumisen yhteydessä tarvitset laskutustiedot.

Osallistumismaksut per henkilö:

  • LOPPUUNMYYTY: Live-tilaisuus Clarionissa, sisältää koko päivän seminaariohjelman tarjoiluineen: 459 € + alv
  • Etäosallistuminen verkossa: 359 € + alv

Ilmoittautumisen (Live-tilaisuus tai etäosallistuminen) voi perua kuluitta 15.10.2020 mennessä. Tämän jälkeen veloitamme koko osallistumismaksun. Nimenmuutokset voi tehdä tämän jälkeenkin kuluitta, kun ilmoitat niistä  kurssit@ptcs.fi .

Voit missä tahansa vaiheessa vaihtaa live-ilmoittautumisen etäosallistumiseksi. Kun ilmoitat vaihdon 15.10.2020 mennessä, muutos huomioidaan osallistumismaksussa.

Jos syksyllä asetetaan uusia rajoituksia tilaisuuksien järjestämiseen, huomioimme nämä asianmukaisesti järjestelyissä. Voimme siirtää tilaisuuden kokonaan etäyhteyksien päähän.

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysymyksiä tapahtumaan liittyen, ota yhteyttä:

PTCServices Oy
kurssit@ptcs.fi
Puh. 050 541 8615

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Varmistaaksesi, että näet viimeisimmän version tästä sivusta, päivitä selaimen näkymä.