PTCS:n Saara Haukipuro avaa ajankohtaista sidosyksikkökysymystä Edilexin Vierashuone-palstalla 

Sidosyksikköhankinnat ovat viime aikoina nousseet otsikoihin erityisesti Helsingin kaupungin uudessa palkanmaksujärjestelmässä ilmenneiden, tuhansia työtekijöitä koskevien ongelmien vuoksi. 

Hankintalakia ei sovelleta sellaiseen tavaroiden tai palvelujen ostoon, jonka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään. Viime aikoina esillä olleessa tapauksessa Helsinki hankki uuden palkanmaksujärjestelmänsä kuntayhtiö Sarastialta, josta se omistaa noin yhden prosentin osuuden. Useat julkisoikeuden asiantuntijat ovat osallistuneet mediassa käytyyn keskusteluun, siitä olisiko kaupunki saanut tehdä hankinnan Sarastialta ilman kilpailutusta eli oliko kyseessä sidosyksikköhankinta vai ei. 

PTCS:n asiantuntija, varatuomari Saara Haukipuron mukaan sidosyksikköhankintojen problematiikka ei ole todellakaan yksioikoista. Tutustu Saaran Edilexin Vierashuone-palstalla 1.9.2022 julkaisuun kirjoitukseen, jossa hän avaa sidosyksikköhankintojen edellytyksiä. Kirjoituksessaan hän pohtii myös, toteutuvatko nämä edellytykset hankintalain soveltamisen näkökulmasta Helsingin kaupungin ostoissa Sarastia Oy:ltä.   

Harkitsetko sidosyksikön osakkeiden ostamista? Täyttääkö omistamasi yhtiö sidosyksikön tunnusmerkit? Oletko perustamassa uutta sidosyksikköä? 

PTCS:ltä saat apua kaikissa julkisiin hankintoihin liittyvissä kysymyksissäsi. Myös sidosyksikköproblematiikka on meillä hallussa. Ota yhteyttä Laura Mäkeen tai lähetä viesti info@ptcs.fi 

Järjestämme myös tästä ajankohtaisesta aiheesta webinaarin 12.10.2022
klo 9.3011.30. Asiantuntijoina koulutuksessa toimivat varatuomarit Saara Haukipuro ja Pauliina Karinkanta. Tutustu koulutuksen ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan! 


Tags: Julkiset hankinnatsidosyksikköhankinnat

Arkisto: PTCS:n Saara Haukipuro avaa ajankohtaista sidosyksikkökysymystä Edilexin Vierashuone-palstalla