Dynaaminen tarjouskilpailu ja sähköinen huutokauppa

Tutkimusten mukaan sähköisellä huutokaupalla saavutetaan julkisissa hankinnoissa 5- 30 % säästö.

Säästöt eivät ole vain teoreettisia. PTCS:n on toteuttanut huutokauppoja, joissa yksittäisiä tuotteita koskevat säästöt ovat parhaimmillaan olleet 30 % tai 40 %  nykyhinnoista.  Keskimäärin sähköistä huutokauppaa hyödyntämällä saavutetaan julkisissa hankinnoissa 15 % säästö suhteessa nykyhintoihin.

Tulokset eivät ole yllättäviä.

Taloustieteilijöiden mukaan huutokauppa on perinteistä ”suljetun kuoren” menettelyä tehokkaampi kilpailutusmalli. Perinteiset suljetun kuoren menettelyt sopivat lähtökohtaisesti vain tilanteisiin, jossa on paljon riskiä vältteleviä pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Muissa hankinnoissa olisi suositeltavaa arvioida huutokaupan käyttöönoton edellytyksiä.

Asiantuntijamme ovat luoneet dynaamisen tarjouskilpailun prosessin, jonka ytimessä on huutokaupan hyödyntäminen osana tarjouskilpailua. Dynaaminen tarjouskilpailu sopii erityisen hyvin selkeärajaisiin tuotteistettuihin palvelu- ja tavarahankintoihin.

Kiinnostuitko?

  • PTCS  huutokauppaan erikoistuneet asiantuntijat auttavat mielellään hankintasi tehostamisessa. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!
  • Lisäksi järjestämme sähköisestä huutokaupasta koulutuksia.  Koulutuksessa saat vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Miten hankinnan kohde vaikuttaa sähköiseen huutokauppaan? Mitä reunaehtoja hankintalaki asettaa sähköisen huutokaupan käyttämiselle ? Miten sähköisen huutokaupan sisäiset säännöt on fiksuinta asettaa?  Miten erilaisilla teknisillä toiminnoilla huutokauppaan voi vaikuttaa ja miten se näkyy hankinnan lopputuloksessa? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

"Huutokaupalla saavutetaan julkisissa hankinnoissa keskimäärin 15 % säästö"

Ota yhteyttä

Aihealueen asiantuntijamme

Jussi Pyykkönen

Jussi Pyykkönen

VTM, osakas
jussi.pyykkonen@ptcs.fi
+358 44 023 9149