ICT-hankinnat  

Hankintaprosessin huolellinen suunnittelu on perusedellytys myös ICT-hankintojen kilpailutusten onnistuneelle läpiviemiselle.  PTCS on ollut mukana avustamassa julkishallinnon organisaatioita muun muassa pilvipalveluiden kilpailutuksissa (IaaS, PaaS, SaaS) sekä erilaisissa IT-järjestelmien hankintaprosesseissa ja ulkoistuksissa.

Julkisiin ICT- hankintoihin perehtyneet asiantuntijamme avustavat kaikissa ICT-hankintasi vaiheissa, kuten

 • hankintaprosessin suunnittelussa ja aikataulutuksessa
 • markkinakartoituksessa
 • vaatimusmäärittelyiden ja palvelutasovaatimusten laadinnassa
 • sopimusten laadinnassa
 • kilpailutusasiakirjoissa
 • neuvotteluissa
 • tarjousvertailun ja hankintapäätöksen teossa
 • sopimuskauden seurannassa
 • sopimuskauden aikaisissa ongelmatilanteissa
 • missä tahansa yksittäisessä kysymyksessäsi.

Prosessin aikana kartoitamme ongelmatilanteet, esitämme vaihtoehtoja niiden ratkaisemiseksi ja tuemme sinua myös päätöksenteossa. Tarvittaessa voimme ottaa kilpailutuksesi läpiviemisen kokonaisuudessaan hoitoomme.

ICT-tiimillämme on yhteensä lähes 100 vuotta kokemusta erilaisista ICT-hankinnoista, kuten esimerkiksi supertietokoneen hankinta, pilvipalvelut, ICT-ulkoistukset ja toiminnanohjausjärjestelmien hankinnat.

Kilpailutusprosessin eri vaiheiden lisäksi avustamme myös sopimuskauden aikana syntyvissä tulkintaerimielisyyksissä ja muissa riitatilanteissa. Tilanteen sitä vaatiessa hoidamme myös markkinaoikeusprosessisi  ammattitaidoilla ja vahvalla kokemuksella.

Lisätietoja tarjoamistamme palveluista antaa Pauliina Karinkanta.

Kohti parempia ja vaikuttavampia ICT-hankintoja – tutustu laajaan koulutustarjontaamme 

Me PTCS:llä tarjoamme ICT-hankintojen ja -sopimusten parissa työskenteleville suunnattua käytännönläheistä koulutusta. Koulutukset sopivat parhaiten sinulle, joilla on jo hyvät perustiedot julkisista hankinnoista joko työkokemuksen kautta tai esimerkiksi Julkisten hankintojen peruskurssimme suoritettuna. Jotta saat koulutuksistamme mahdollisimman suuren hyödyn, on suositeltavaa, että hankintamenettelyistä ainakin neuvottelumenettely on sinulle jo tuttu. 

Koulutuspolkumme hankintoja tekeville

Jos tunnet tarvitsevasi lisää koulutusta perustietojesi kartuttamiseksi, suosittelemme seuraavia kurssejamme

 • Julkisten hankintojen peruskurssi – kesto 2 päivää 
 • Neuvottelumenettelyn läpivienti käytännössä – kesto 1 päivä 

Kun perustiedot ovat hallussa, voit hypätä mukaan ICT-hankintojen syventäville kursseille! Syventävillä kursseilla saat eväät hyvän sopimuksen laadintaan, vaatimusmäärittelyihin, asiantuntijapalvelun kilpailuttamiseen, pisteytys- ja vertailuperusteisiin sekä saat perustiedot immateriaalioikeuksiin liittyvistä kysymyksistä. Voit perehtyä syvällisemmin myös tietosuojakysymysten sekä käytettävyyden ja saavutettavuuden huomioimiseen ICT-hankinnoissa. Meidän koulutusvalikoimastamme löydät myös puhtaasti ICT-hankintoja koskevan oikeustapauskoulutuksen.  

ICT-osaamistasi syventäviä kurssejamme ovat

 • Julkisen hallinnon ICT-sopimukset – kesto 4 tuntia 
 • Vaatimusmäärittelyt julkisissa ICT-hankinnoissa – kesto 3 tuntia 
 • Vertailuperusteet julkisissa hankinnoissa – kesto 3 tuntia 
 • Asiantuntijapalveluiden kilpailuttaminen – kesto 4,5 tuntia 
 • Immateriaalioikeudet ICT-hankinnoissa – kesto 2,5 tuntia
 • Tietosuoja ja hankinnat – kesto 4 tuntia 
 • Käytettävyys ja saavutettavuus ICT-hankinnoissa – kesto 4 tuntia 

Nämä koulutukset on merkitty PTCS:n koulutuskalenterissa tagilla ICT-Boostaus.

ICT-Boostaus – hyödynnä etu!

Tarjoamme ylläoleviin ICT-Boostaus -koulutuksiin tuntuvan hintaedun; kun ilmoittaudut kolmeen tai useampaan ICT-Boostaus koulutuspäivään, saat kunkin koulutuksen osallistumismaksusta -20 % alennuksen. Saat alennuksen käyttämällä ilmoittautumisen yhteydessä etukoodia ICTBOOSTAUS. 

Nämä ja kaikki muut tulossa olevat avoimet koulutuksemme löydät jatkuvasti päivittyvästä PTCS:n koulutuskalenterista.  

Kaipaatko koulutusta omalle organisaatiollesi?

Kaikki koulutuksemme on mahdollista räätälöidä myös juuri sinun organisaatiosi tarpeisiin. Pyydä tarjous tilauskoulutuksesta tai lähetä viesti info@ptcs.fi. 

Asiantuntijoidemme blogeja

Viimeisimmät ICT-hankintoja käsittelevät blogimme

ICT-hankinnat haltuun
Miten taklata pilvipalveluiden kilpailuttamisen haasteet
Tule hyvä ICT-hankinta – miten onnistua ICT-hankinnassa?

Referenssejämme

 ”PTCS oli apuna ICT-laitteiden leasingrahoitusta ja elinkaarenhallintapalveluita sekä puhelimia ja niihin liittyviä palveluita koskevissa hankinnoissamme. Kymijoen ICT:n ja PTCS:n yhteistyö on sujunut erinomaisesti ja olemme tyytyväisiä saamaamme apuun.”

– Tuomas Ylärakkola, tuotantopäällikkö, Kymijoen ICT

——————————

 ”Olemme tehneet PTCServices Oy:n asiantuntijoiden kanssa yhteistyötä useammassakin eri hankkeessa. Viimeisimmäksi toimintamme kannalta merkittävissä IT-hankkeissa. Kilpailutuksissa käytettiin neuvottelumenettelyä, mikä ei meille entuudestaan ollut kovin tuttu ja erityisesti uuden lain voimaantultua saimme PTCS:n asiantuntijoilta tärkeää apua uusien säännösten soveltamisessa. Yhteistyö on ollut mutkatonta ja sujuvaa ja olemme aina voineet luottaa PTCS:n asiantuntemukseen ja asiakkaan hyvin huomioivaan toimintamalliin. PTCS:n asiantuntijoiden kanssa on ollut ilo työskennellä.”
Vesa Jordan, ICT Manager, Finnfund