ICT-hankintojen haasteita ratkova pelikirja on julkaistu 21.3.2023

Kuten tunnettua, tehdään ICT-hankintoja julkisella sektorilla Suomessa vuosittain miljardeilla euroilla. Valtiovarainministeriön ja Suomen Kuntaliiton yhdessä toteuttamassa Hankinta-Suomi-ohjelmassa on noin puolen vuoden ajan ratkottu myös ICT-hankintojen haasteita sekä työstetty ratkaisuja vaikuttavien ja taloudellisesti kestävien ICT-hankintojen aikaansaamiseksi. Yhteistyöprojektin tuotoksena julkaistun ICT-pelikirjan tavoitteena on, että hankintayksiköt tekisivät entistä toimivampia ja laadukkaampia hankintoja, joiden avulla pidetään myös yllä elinvoimaisia markkinoita.

Yhteistyöprojektissa fasilitaattorin roolissa sekä pelikirjan toimittajana oli mukana PTCS:n asiantuntija Outi Tarvainen. Outin lisäksi pelikirjaa oli PTCS:ltä mukana työstämässä myös asiantuntija Jussi Pyykkönen.

Työskentely ei pääty pelikirjan julkaisemiseen vaan tulee jatkumaan ICT-kohtaamossa, jossa keskitytään tarkemmin teemoihin, joiden osalta on tarvetta syventää ohjeistusta. Mukaan ICT-kohtaamoon ovat tervetulleita kaikki ICT-hankintojen asiantuntijat. Ilmoittaudu mukaan.

Lue lisää Valtiovarainministeriön tiedotteesta ICT-hankintojen pelikirja ohjeistaa onnistuneisiin ICT-hankintoihin.

Tutustu myös Outin haastatteluun Kuntalehdessä Uusi pelikirja kannustaa ICT-hankintoja suunnittelevia kuntia avoimeen vuorovaikutukseen yritysten kanssa.


Arkisto: ICT-hankintojen haasteita ratkova pelikirja on julkaistu 21.3.2023