Koulutuspalvelut

Julkisten hankintojen luottokouluttaja

PTCS kouluttaa julkisten hankintojen ja sopimusoikeuden teemoista monipuolisesti. Olemme luotettu koulutuskumppani erityisesti hankintayksiköille, mutta myös tarjouskisoihin osallistuville yrityksille.  Koulutamme kuukausittain satoja osallistujia esimerkiksi hankintalainsäädännöstä ja hankintaprosessin vaiheista. 

Kouluttajina toimivat PTCS:n omat asiantuntijat – julkisten hankintojen ammattilaiset, joilla on vankka kokemus hankintalain ja sopimusoikeuden soveltamisesta käytäntöön.

Kursseilla painotamme käytännönläheistä näkökulmaa, ja saat tuoretta tietoa myös uusimmista oikeuskäytännöistä. Koulutukset soveltuvat kaikille julkisten hankintojen parissa työskenteleville. Osa koulutuksista on selkeästi suunnattu aloitteleville hankinta-asiantuntijoille – kuten esimerkiksi suosittu 2-päiväinen klassikkomme Julkisten hankintojen peruskurssi. Osa kursseista on sisällöltään suunnattu jo pidempään hankintojen parissa työskennelleille, ja näillä kursseilla edellytetään perusasioiden hyvää tuntemista.

Kysymyksiisi koulutusten osalta vastaa koulutussuunnittelija Anna Kaitera, puh. 040 519 0682 tai lähetä viesti. Hänelle voit myös antaa vapaamuotoista palautetta koulutustarjonnastamme.

Tutustu koulutuskalenteriimme.

Haluatko tietoa uusista koulutuksistamme sähköpostiisi? Liity sähköpostilistallemme.


Julkisten hankintojen verkkokoulutukset

Joulukuussa 2021 lanseerattu, uusi PTCSVerkkokurssit-sivustomme löytyy osoitteesta elearning.ptcs.fi. Verkkokurssit täydentävät laajaa julkisten hankintojen koulutustarjontaamme uudella tavalla. Ensimmäinen, erityisesti ensimmäisiä tarjouspyyntöjään laativille suunnattu verkkokurssimme Tarjouspyyntö tunnissa on nyt tilattavissa. Kurssi sopii hyvin myös osaamisen päivittämiseen.

Verkkokurssi on joustava ja tehokas tapa opiskella, ja se soveltuu erityisen hyvin osaksi perehdytystä ja osaamisen päivittämiseen. Verkkokurssin voit suorittaa omaan tahtiisi ja hyväksytystä suorituksesta saat diplomin. Kurssiaineisto on käytettävissäsi 12 kuukauden ajan tilauksesta, eli voit aina tarvittaessa palata kurssin asioihin, kun kyseinen asia tulee työssäsi ajankohtaiseksi.

Jos haluat lisätietoja verkkokoulutuksesta tai tarjouksen yli 5 osallistujalle, ota yhteyttä kurssit@ptcs.fi.


Tilauskoulutukset

Tilauskoulutusten sisältö räätälöidään aina tarpeidesi mukaan. Koulutuksessa voidaan keskittyä juuri sinun organisaatiosi ja toimialasi näkökulmaan. Koulutuksen kestosta ja toteutustavasta sovitaan yhdessä. Tilauskoulutus voi olla lyhyt tietoisku,  työpaja (workshop) tai laajempi moniosainen koulutuskokonaisuus. Järjestämme koulutukset asiakkaan toiveiden mukaisesti lähikoulutuksena tai etäyhteyksin. 

Esimerkkejä PTCS:n tilauskoulutusten teemoista:

 • Julkiset hankinnat tutuksi
 • Julkisten hankintojen perusteet
 • Julkisten hankintojen hankintasopimukset
 • Muuttuva maailmantilanne ja sopimuksen sitovuus
 • ESPD-lomake ja tuore oikeuskäytäntö
 • Neuvottelumenettelyn läpivienti käytännössä
 • Tilaajavastuu – tutustu esimerkkiohjelmaan
 • Julkisten hankintojen perusteet kunnan luottamushenkilöille – tutustu esimerkkiohjelmaan
 • Innovaatiokumppanuus ja käänteinen kilpailutus – tutustu esimerkkiohjelmaan
 • Markkinakartoitus julkisissa hankinnoissa
 • Julkisten hankintojen vaikuttavuus
 • Sosiaali- ja terveyspalveluiden kilpailuttaminen
 • Cloudia Kilpailutus -järjestelmän käyttäjäkoulutukset ja workshopit
 • Näin voitat tarjouskisat: yrityksen myyntityön sparraus – tutustu esimerkkiohjelmaan
 • Public Procurement & Concession Contracts

Pyydä tarjous tilauskoulutuksesta

Kysy lisää koulutussuunnittelijaltamme: Anna (Annukka) Kaitera puh. 040 519 0682 tai lähetä viesti.


Yhteistyökumppanimme

Teemme pitkäkestoista yhteistyötä monien tunnettujen koulutustoimijoiden kanssa, jotka luottavat PTCS:n asiantuntijoiden vahvaan osaamiseen erityisesti hankinta- ja sopimusjuridiikan kouluttajina. Voita tavata asiantuntijoitamme kouluttajina yhteistyökumppaneidemme koulutustilaisuuksissa ympäri Suomen.

Jos olet kiinnostunut koulutusyhteistyöstä kanssamme, ota yhteyttä koulutussuunnittelija Anna Kaiteraan puh. 040 519 0682  tai lähetä viesti.

Koulutuskumppaneitamme ovat muun muassa