Hankintalaskenta ja kustannusvaikuttavuus

Meidän kokemuksemme on, että hankintalaskentaan kannattaa ehdottomasti panostaa. Sen avulla voidaan parantaa hankinnan kokonaisvaltaisen onnistumisen mahdollisuutta ja taloudellista kestävyyttä. Hankintalaskenta ja kustannusvaikuttavuuden analysointi auttavat hankintaprosessin tavoitteiden ja taloudellisten hyötyjen saavuttamisessa.    

Hankintalaskenta ja kustannusvaikuttavuuden analysointi haastavissa hankinnoissa

Kustannusvaikuttavuutta koskeva analyysi eli ennuste hankinnan kannattavuudesta, sopii työkaluksi erityisesti arvoltaan suuriin tai strategisesti keskeisiin hankintoihin. Analyysi voidaan toteuttaa joko yksittäisessä hankinnan vaiheessa tai jatkuvasti täydentyvänä prosessina. Sopimuskauden aikainen säännöllinen seuranta tukee kustannusvaikuttavuuden ja sen avulla saavutettavien hyötyjen toteutumista.  

PTCS:ltä saat apua hankintaprosessin kaikissa vaiheissa

Julkisiin hankintoihin perehtyneet asiantuntijamme avustavat sinua kaikissa hankintalaskentaan ja kustannusvaikuttavuuteen liittyvissä kysymyksissäsi. Olemme tarvittaessa tukenasi niin suunnittelussa, markkinakartoituksessa, valmistelussa, kilpailutuksessa kuin sopimusseurannassakin.  

Autamme sinua muun muassa 

  • kartoittamaan hankintaasi sopivan hinnoittelumallin 
  • kehittämään jo suunnittelemaasi hinnoittelumallia   
  • laatimaan ennusteita hankinnan kokonaiskustannuksista ja hankinnalla saavutettavista hyödyistä  
  • hinnankorotusten tai laskutuksen aiheuttamissa haasteissa.

Varmista hankintaprosessisi onnistuminen ja ota yhteyttä Laura Mäki, puh. 050 591 6553, laura.maki@ptcs.fi. Tai pyydä tarjous.   

Blogeja ja koulutuksia

Tutustu Jussin hankintalaskentaa käsittelevään blogiin  

Hyvin laskettu on puoliksi tehty – myös julkisissa hankinnoissa  

PTCS:n koulutuskalenterista löydät kaikki ajantasaiset julkisten hankintojen kurssimme. Järjestämme 30.8.2022 klo 9-16 Helsingissä uuden Hankintalaskennan ajankohtaiset kysymykset -koulutuksen. Tutustu sisältöön ja ilmoittaudu mukaan.