Hankintalain uudistus venyy

Hallituksen esitys (HE 115/2022 vp) hankintalain muuttamisesta eli ns. hankintalain toinen korjaussarja on edennyt talousvaliokunnan käsittelyyn. Valiokunta kävi valmistavan keskustelun 30.11.2022, jonka jälkeen asia ei ole edennyt.

Lakimuutosta yritettiin kunnianhimoisesti saada voimaan jo 1.1.2023, mutta käsittelyn myöhästymisen takia tämä ei tule onnistumaan. Uusiin muutoksiin ei siis tarvitse kenenkään vielä nyt vuoden vaihtuessa varautua. Uudistuksen käsittelyaikataulusta tai varsinkaan sen voimaantulosta ei ole toistaiseksi annettu tarkempia arvioita.

Hankintalain toisen korjaussarjan mukanaan tuomien muutosten on tarkoitus muun muassa korostaa ympäristönäkökohtia ja kasvattaa laadun merkitystä julkisissa hankinnoissa. Tutustu tiivistelmäämme lakimuutoksen alustavasta sisällöstä.

PTCS auttaa ja kouluttaa, kun julkiset hankinnat tai hankintalaki muutoksineen askarruttavat

Jos lakiuudistuksen tuomat muutokset askarruttavat, ei hätää. Tulemme järjestämään aiheesta webinaarimuotoisen koulutuksen, kunhan lakiuudistuksen sisältö ja aikataulu ovat selvillä. Julkaisemme kurssin tarkan sisällön ja ajankohdan koulutuskalenterissamme lähiaikoina, joten pysy kuulolla.

Voit myös olla yhteydessä Laura Mäkeen tai laittaa viestiä info@ptcs.fi.


Tags: Hankintalain korjaussarjajulkiaset hankinnat

Arkisto: Hankintalain uudistus venyy